Accepteer de marketing-cookies om deze video te bekijken. Klik hier.

Voorkom littekens bij schaafwonden

2 Oktober, 2015 10:29

Een schaafwond loopt u al snel op door een valpartij, of wanneer u zich bijvoorbeeld aan iets gestoten hebt. Bij zowel kleine als grote schaafwonden is er dan het risico dat er een litteken overblijft. Gelukkig is het heel goed mogelijk om dit te voorkomen. Staudt heeft voor u de belangrijkste manieren om een litteken te voorkomen op een rij gezet.

Goede hygiëne

Het is belangrijk dat de schaafwond gedurende het gehele genezingsproces goed schoon blijft, ook wanneer er zich al een korst heeft ontwikkeld. Op deze manier vermindert u de kans op infecties. Een geïnfecteerde wond kan slecht herstellen en zal eerder een litteken achterlaten. Maak daarom bij voorkeur de wond dagelijks schoon door het schoon te spoelen met water en te desinfecteren. Gebruik hier altijd schone handen voor.

Krabben aan de korstjes

Hoewel voor veel mensen, en vooral kinderen, de verleiding groot is wanneer de schaafwond begint te jeuken, is het heel onverstandig om aan de korstjes gaan krabben. De korst zit er namelijk niet voor niets. Het beschermt de wond tegen eventuele bacteriën en zorgt ervoor dat de huid mooi kan herstellen. Door de korst er (herhaaldelijk) af te krabben vergroot u de kans op een litteken.

Voorzichtige bewegingen

Wanneer u de aangetaste huid forceert door veel te strekken bij bijvoorbeeld sporten of werken kunt u de huid overbelasten. Hierdoor kan de huid minder goed herstellen en vergroot u de kans op een litteken.

Litteken crème

Start, zodra de korst van de wond is verdwenen, met het smeren van littekencrème. De littekencrème ondersteunt de huid in de laatste herstelfase. Door de crème goed in te smeren stimuleert u bovendien de bloedsomloop in het weefsel en helpt u de zichtbaarheid van een litteken te verminderen of voorkomen. De littekencrème van dokter Staudt is bovendien samengesteld uit de beste ingrediënten met bewezen effectiviteit.

< Rutger Vink smeert met Staudt De juiste crème voor littekens deel 4: Staudt littekencrème >
STAUDT ONTWIKKELT IN SAMENWERKING MET: