Accepteer de marketing-cookies om deze video te bekijken. Klik hier.

Staudt wondzalf

Behaalde effecten door gebruik van Staudt littekencrème.

Prijs 19,95

De tube is 20 gram.

De wondzalf bevordert het herstel van (niet) geïnfecteerde wonden; snij- en schaafwonden, kloven, zweren en verbrandingen van de huid.*

Nu bestellen

Staudt Wondzalf

Tube 20 gr. – medisch hulpmiddel klasse IIB
10% natuurlijke hars van de Noorse fijnspar

Product karakteristieken*

 • Anti-bacteriële werking, ook tegen schimmels
 • Ontstekingsremmend, vermindert roodheid en pijn
 • Versnelt huidherstel en sluit sneller de wond
 • Verwijdert en voorkomt biofilms
 • Veilig en klinisch bewezen.

*Disclaimer wondzalf Staudt

Klinisch bewezen effect*


Antibacterieel

 • Beinvloedt de celwand en voorkomt mitosis en ATP
 • Met als gevolg krachtig tegen een breed spectrum van bacteriën en schimmels
 • Veroorzaakt geen resistentie!

Ontstekingsremmend

 • Beinvloedt uiterlijk cel cytosines bij in vitro test
 • Gelijk effect bij in vitro test met cortisone

Bevordert re-epithelisatie

 • Beinvloedt de celgroeifactoren in vitro
 • Vermindert littekenvorming door beïnvloeding keloids
 • Geneest ulcers effectief in klinisch onderzoek

Voorkomt en remt de vorming van biofilm

Wondverzorging

Een wond van de huid wordt gedefinieerd als een onderbreking in de epitheellaag van de huid. De verwonding kan ook dieper gaan, tot in de dermis, het onderhuidse vetweefsel, fascie, spierweefsel en zelfs tot op het bot.

*Disclaimer wondzalf Staudt

Lees de gebruiksaanwijzing zorgvuldig voordat u onze 10% wondzalf gaat gebruiken. Ook als u het product eerder heeft gebruikt. Het product is bedoeld voor de uitwendige huidbehandeling van schaaf- en snijwonden, infecties en verbrandingen.

Wondzalf 10% is gemaakt van geraffineerde hars van de Noorse spar of fijnspar uit Fins Lapland. Harszalven werden van oudsher gebruikt in de Finse volksgeneeskunde voor wonden, brandwonden en zweren. De zalf legt een beschermend laagje over de wond dat het genezingsproces versterkt, het remt de invloed van bacteriën / schimmels / gisten en het bevordert de aanmaak van nieuw huidepitheel. Het product heeft sterke antimicrobiële en ontstekingsremmende eigenschappen. De natuurlijke hars wordt middels een gepatenteerd productieproces verwerkt in een homogene zalfbasis en is geregistreerd als medisch hulpmiddel klasse 2B volgens de geldende EU richtlijn.

ACTIEF BESTANDDEEL

Geraffineerde natuurlijke hars van de Noorse spar (Picea abies) ofwel fijnspar. Het gehalte aan hars in het eindproduct is 10% van totaalgewicht. De zalf heeft een uitgesproken harsgeur en homogene bruine kleur.

INCI

Petrolatum, Paraffinum liquidum, Norway spruce (Picea Abies) resin, Alcohol denat., Cera microcristallina, Sorbitan oleate, Cera alba, Hydrogenated castor oil, Stearic acid.

INDICATIE*

De zalf bevordert het herstel van (niet) geïnfecteerde wonden; snij- en schaafwonden, kloven, zweren en verbrandingen van de huid.

*Disclaimer wondzalf Staudt

GEBRUIKSAANWIJZING

De wond, indien mogelijk, reinigen met water en daarna de zalf aanbrengen. U kunt het direct op de wond of op een gaasje opbrengen en naar behoefte meerdere malen per dag herhalen tot de wond genezen is. Contact vermijden met de slijmvliezen, de ogen en de mond.

Koel en droog, op kamertemperatuur bewaren. Het product is ongeopend 5 jaar houdbaar, zie de houdbaarheidsdatum op de tube.


Na opening is de zalf 12 maanden houdbaar.

WAARSCHUWINGEN VOOR GEBRUIK

 • De zalf niet gebruiken tijdens zwangerschap en borstvoeding. Er is geen informatie beschikbaar over de mogelijke effecten, daarom het advies het product niet te gebruiken.
 • Personen die allergisch zijn voor natuurlijke hars moeten het product niet gebruiken. Als extra zekerheid om (over)gevoeligheid te controleren, kun je een klein beetje van de zalf aan de binnenzijde van de arm (ter hoogte van de elleboog) aanbrengen. Ontstaat er een reactie, zoals roodheid of jeuk, dan is het beter de zalf niet te gebruiken.

BIJWERKINGEN

Er zijn geen klinische relevante bijwerkingen bekend. Indien er bijwerkingen of interacties optreden tijdens het gebruik van de zalf gaarne direct de distributeur / fabrikant informeren via email of telefonisch.

Repolar Pharmaceuticals Oy
Suomalaistentie 7 FIN-02270 Espoo Finland

info@repolar.com

In Nederland wordt de distributie verzorgt door: Beverwijk Skin & Scar company BV Vondelweg 999
2026 BW Haarlem
infastaudt.nl
Laatste revisiedatum JUNI 2018
Disclaimer

STAUDT ONTWIKKELT IN SAMENWERKING MET: